Lego Mindstorms

Doel is om EV3 robots op een zwart/wit lijn te laten rijden en te zorgen dat ze niet tegen elkaar botsen. De standaard educatieve robots moeten een route van 250 meter afleggen. De software wordt geleverd door de inrichters. Er wordt gemikt op minstens 200 robots ... doe je mee ? Heb je geen robot, dan zoeken we er

eentje voor jou. Schrijf nu in via rik.hostyn@vives.be Voor alle deelnemers zijn er oliebollen, een drankje en media-aandacht.

Onder de deelnemers worden LEGO Education prijzen verloot ! Dit Guiness World Record wordt gecontroleerd onder toeziend oog van Minister Hilde Crevits, RATO en LEGO Education.

www.facebook.com/wereldrecord.parade.robots

http://ev3lessons.com/lessons.html#nl

  • Dankzij de provincie West-Vlaanderen kregen we de beschikking over *12* Lego Education sets. 3 zijn in Brugge, 3 in Oostende/Bredene en de resterende 6 circuleren tussen Ieper, Izegem, Roeselare, Poperinge, Tielt, Kortrijk, ...
  • Het voordeel van deze kit is dat je er ontelbare robots ea zaken mee kunt maken... zie onder "lego - robots"
  • Enkele projecten/ideeen:
    • een wagentje die een lijn volgt
    • een robot die probeert te parkeren
    • Sumobots

Van software gebruiken we de "lego ev3" software en werken we standaard met de "ev3 education"- robots die in de "educator" model zijn gebouwd. Dit houdt in dat als je je eigen computer gebruikt... je manueel de "gyro" en "ultrasoon" sensor moet installeren... deze uitleg hebben we onder de "ev3"-software uitgelegd (links gelegd)